Жените в Европа продължават да сa ощетени в професионалния и

...
 Жените в Европа продължават да сa ощетени в професионалния и
Коментари Харесай

Вяра Емилова: БСП е партия, която исторически е била основен защитник на правата на жените

 _2024 izbori_v012

 

" Жените в Европа не престават да сa ощетени в професионалния и персоналния си живот. Битката за равнопоставеност на половете би трябвало да бъде отразена във всичките ни политики и бюджети в Европейски Съюз – това споделих на предизборния спор “ТЯ в Европа ”, проведен от с фондация " Екатерина Каравелова " с претенденти за членове на Екологичен потенциал ", написа във Facebook претендентът за евродепутат от Българска социалистическа партия Вяра Емилова.

 

Публикацията й в обществената мрежа продължава по този начин:

" В политиките, които пазиме, се стремим да подсигуряваме, че дамите и девойките могат да разпрострат цялостния си капацитет. Искаме да премахнем разликите в заплащането, в грижите и в пенсиите сред половете до 2030 година с обвързващи ограничения, по-добър баланс сред професионалния и персоналния живот на дамите.

Българките прекарват 2 пъти повече време в грижа за дома и децата от мъжете. В момента заплащането на дамите е 11,8% по-малко от това на мъжете за една и съща позиция. Едва 36,5% от управническите позиции се заемат от дами, а единствено 30 на 100 от бизнесмените в България са дами. Като организация, която припознава същите полезности и цел – да има от ден на ден уверени дами в страната, които да бъдат дейни жители и да получават равни благоприятни условия за развиване, ние сме щастливи, че можем да дискутираме по тези тематики с Фондация “Екатерина Каравелова ”.

В дебата бяха наранени и тематиките за мира, сигурността и новата тактика за защита на Европейски Съюз, климатичните промени, зеленият преход и мястото на България в Европейски Съюз, Европа на разнообразни скорости и други

Благодаря за поканата и имате моята поддръжка за цялостното и дейно присъединяване на дамите на всички равнища на взимане на решения в политическия, стопански и публичен живот. "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР